• Kiyev kotleti resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 52 076

Tarix : 16-06-2016, 18:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Qəlyanaltılar

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
toyuqun döş əti -2 əd
kərə yağı -40 q
sarımsaq, şüyüd, duz
yumurta -2 əd
suxarı qızartma üçün
bitki yağı

Hazırlanması:
Yumşaq kərə yağı doğranmış sarımsaq, şüyüd və duzla qarışdırılır.
Kiçik uzunsov formada içliklər hazırlayırıq və soyuducda buz dolabında dondururuq.
Toyuqun döş əti yuyulur, dərisi çıxarılır və əti sümükdən ayrılır.
Toyuqun iki döş ətindən 4 kiev kotleti hazırlamaq olar.
Toyuq filesi mətbəx çəkiciylə döyülür və arasına əvvəlcədən dondurulmuş yağ bükülür.
Hazır kotletlər yumurtaya sonra suxarıya, yenə yumurtaya və sonra suxarıya bulanaraq 7-8 dəqiqə ərzində frityurda bişirilir.
Frityur əvəzinə dərin tava və bitki yağından istifadə etmək olar.

Nuş olsun!
Etiketlər: Toyuqun, yumurtaya, suxarıya, sonra, bitki, sarımsaq, şüyüd, filesi, Hazır, kotletlər, bükülür, mətbəx, dondurulmuş, döyülür, arasına, əvvəlcədən, çəkiciylə, dəqiqə, yağından, dərin
BİZİ İZLƏYİN