• Tantuni resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 100

Tarix : 22-06-2016, 14:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Qəlyanaltılar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 6-8


Tərkibi:
500 qr Qiymə
3 Ədəd Soğan
3 Ədəd Yaşilbiber
3 Ədəd Pomidor
1 Paket Un
1Yemək Qaşığı Günəbaxan Yağı
2-3 Dilim Boyat Çörək
duz

Salatı üçün:
1 Dəstə Cəfəri
1 Dəstə Təzə Soğan
1 Ədəd Limon
Bir Miqdar Sumaxvə Duz
1Yemək Qaşığı günəbaxan Yağı

Hazırlanması:
Qazana qıymenı qoyun. Bir miqdar su əlavə edin. Qiymə suyunu çekene qədər bişirin. Doğradığınız 3 ədəd soğanı və 1 xörək qaşığı günəbaxan yağını əlavə edin. Bir neçə dəqiqə qovurun.
3 ədəd yaşıl bibəri kiçik kiçik doğrayıp, qazana əlavə edin. Qazandaki vəsaitləri bir sacın üzərinə ya da teflon tavaya tökün. Bir neçə dəqiqə daha qovurun.
Ərzaqları təkrar qazana boşaldıb, kub formasinda doğradığınız 3 ədəd pomidoru içinə atın. Qazanın qapağını bağlayın.
Başqa bir qabın içinə 1 paket unu tökün. Ortasını hovuz formasında açın. Duz və boyat çörək dilimləriylə, bir miqdar suyu əlavə edin.
Yoğuraraq xəmir hazirlayin. Kundeler duzeldin. Oxlov ile qab böyüklüyündə lavas açın. Teflon tavada və ya sacda bişirin.
Lavaslar bişərkən, salatı hazırlayın. Bunun üçün, soğanları yarım ay şəklində doğrayın. Duz, yarpaqları ayrılmış cəfəri, sumaX və limon suyu ilə qarışdırın.
Bişirdiyiniz lavaslarin içinə qiyme ile hazirladigimiz vesaiti və salatı qoyun. Rulet formasında bukun.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, içinə, miqdar, salatı, qoyun, günəbaxan, dəqiqə, qovurun, formasında, tökün, qazana, kiçik, Dəstə, bişirin, Qaşığı, 1Yemək, Qiymə, Soğan, paket, Oxlov
BİZİ İZLƏYİN