• Makaronlu toyuq resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 16 546

Tarix : 26-06-2016, 09:00

Bölmə : Quru yeməklər / Toyuq yeməkləri / Makaron yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
Makaron
toyuğun döş əti
doğranmış göbələk
Pomidor (1)
Soğan (1)
xama (2x.q)
un (2ç.q)
Su (2 st)

Hazırlanması:
Əvvəlcə makaronları suda bişiririk.
Sonra toyuğun döş ətini uzun-uzun doğrayıb yağda qızardırıq.
Sobanın qabına əvvəlcə makaronun yarısını tökürük, sonra toyuq ətini üzərinə düzürük.
Ayrıca bir tavada göbələkli sous bişiririk.

Göbələkli sousun bişirilmə qaydası:
Soğan nazik uzun doğranır və göbələklərlə birlikdə yağda qızardılır.
(Dogranmış hazır satılan turşu göbələkdən istifadə etmək olar. Əvvəlcə suda yuyun ki, turşuluğu çıxsın) Qızardıqdan sonra üzərinə un əlavə edib qovururuq.
Pomidoru xırda-xırda doğrayıb üzərinə əlavə edirik. Sonra su, duz zövqə görə istiot vurub bişiririk.

Sous bişdikdən sonra soba tavamıza əlavə edirik, üstündən makaronları tökürük və bir də üzərini sousla örtürük.
Ən sonda holland pendirini surtgəcdən keçirib yeməyimizə qatırıq və sobaya yerləşdiririk.

Nuş olsun!
Etiketlər: bişiririk, əlavə, sonra, üzərinə, doğrayıb, Sonra, yağda, edirik, tökürük, xırda, ətini, toyuğun, makaronları, Soğan, Əvvəlcə, vurub, etmək, istiot, zövqə, istifadə
BİZİ İZLƏYİN