• Zeytunyağlı gül kələm resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 17 508

Tarix : 28-06-2016, 16:00

Bölmə : Quru yeməklər / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
1 ədəd gül kələm
1 ədəd soğan
2 diş sarımsaq
1 şorba qaşığı tomat pastası
2 ədəd kök
2 ədəd qırmızı bibər
2 şorba qaşığı duru yağ
2 ədəd pomidor
Yarım limon suyu
duz
Pul bibər

Hazırlanması:
Kələmi ləçək ləçək kiçik parçalara ayırın.
Enli bir qazana döşəməsinə düzün. 1 şorba qaşığı duru yağla doğranmış soğan və incə doğranmış sarımsağı qovurun.
Tomat pastası əlavə edib əzin. İncə doğranmış kökləri əlavə edib bir az daha qovurun.
Son olaraq incə doğranmış qırmızı bibər, duz və pul bibəri, limon suyunu əlavə edib 1-2 dəqiqə daha qovurduqdan sonra gül kələmin üstünə səpin.
1 şorba qaşığı duru yağı üzərində gəzdirin.
Pomidorları halqa halqa doğrayıp üstünü örtün. Bir az su əlavə edib batıq atəşdə gül kələmlər qiızarana qədər bişirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: şorba, doğranmış, əlavə, qaşığı, bibər, limon, ləçək, halqa, qırmızı, qovurun, soğan, pastası, üzərində, Pomidorları, səpin, gəzdirin, üstünə, qovurduqdan, sonra, kələmin
BİZİ İZLƏYİN