Tərkibi:3 ədəd orta boy kərəviz
4 ədəd incə kök
15 ədəd kiçik balaca soğan
10 diş sarımsaq
yarım çay stəkanı zeytunyağı
3-4 ədəd portağalın suyu
1 ədəd limonun suyu
4 ədəd kartof
1 çay qaşığı duz
220 qr qarğıdalı konservi
Üzəri üçün:Kərəviz yarpaqları
Hazırlanması:Soğanları, sarımsağı doğrayın, zeytunyağı ilə bərabər qazana tökün.
Köklərin qabıqlarını soyun. Fındıq böyüklüyündə xırda xırda doğrayıb qazana əlavə edin. Hamısını qovururuq.
Kartoflarıda xırda xırda küp küp doğrayıb qazana əlavə edin.
Kərəvizin qabıqlarını soyub yuyun. Kartoflarla eyni boyda doğrayıb heç gözlətmədən qazana atın.
Üzərinə 1 limonun suyunu əlavə edin.
10 dəqiqə orta atəşdə çevirərək qovururuq. Sıxdığınız portağalların suyunu əlavə edin.
Zəif atəşdə kartoflar yumuşayana qədər bişirin.
Duzunu əlavə edin. Salatı bişdiyi qazanda soyudun.
Soyuyunca xidmət qabına alıb üzərinə qarğıdalı səpin və kərəviz yarpaqları ilə bəzəyin.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, qazana, xırda, doğrayıb, suyunu, qarğıdalı, qabıqlarını, yarpaqları, atəşdə, limonun, kərəviz, qovururuq, zeytunyağı, çevirərək, Sıxdığınız, Kartoflarla, boyda, gözlətmədən, Üzərinə, dəqiqə