Tərkibi:1 kq kartof
70 q yağ
80 q bərk pendir
0,5 ç.q. kəklikotu qurusu
duz
qara istiot
Hazırlanması:Sobanı 220 dərəcə qızdırın. 18 sm diametrli formanı yağlayın.
Pendiri sürtgəcdən keçirib kəklikotu ilə qarışdırın.
Kartofu təmizləyib nazik fal-fal doğrayın.
Əridilmiş kərə yağı əlavə edib səliqə ilə qarışdırın.
Formanın dibinə bərabər qaydada kartofun 1/3-ni döşəyin.
Pendirin 1/3-ni səpin. Duz-istiot vurun.
Layları təkrarlayın. Ən üst lay yenə pendir olmalıdır.
1 saat bişirin. Hazır zapekankanı formada 5 dəqiqə saxlayın. Sonra boşqaba tərs çevirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: istiot, kəklikotu, qarışdırın, pendir, vurun, Layları, təkrarlayın, səpin, döşəyin, qaydada, kartofun, olmalıdır, Pendirin, Hazır, Sonra, boşqaba, çevirin, saxlayın, dəqiqə, bərabər