• İmam bayıldı – türk içi doldurulmuş badımcan resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12 695

Tarix : 29-08-2016, 21:00

Bölmə : Quru yeməklər / Tərəvəz yeməkləri / Qəlyanaltılar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
4 orta badımcan
4 orta soğan
4 sarımsaq dişi
6 yetişmiş, soyulmuş orta pomidor
100 ml zeytun yağı
5-6 çay qaşığı xırda doğranmış cəfəri
3 çay qaşığı şəkər
5 çay qaşığı təzə limon şirəsi
duz
istiot
extra-virgin zeytun yağı

Hazırlanması:
Böyük bir qazanda su qaynadın, 7-8 dəqiqə badımcanları suda bişirin, sonra suyu boşaldın və badımcanların soyuması üçün gözlədin.
Soğanları zeytun yağında qızardın, doğranmış sarımsağı və soyulmuş pomidorları əlavə edin.
Təxminən 10 dəqiqə pörtlədin, sonra doğranmış cəfərini əlavə edin.
Badımcanları iki yerə kəsin, içini çıxardın.
Badımcanlardan çıxarılan içini doğrayın, tərəvəzlərlə qarışdırın, limon şirəsi və duz-istiot qatın.
Alınmış qarışıqla badımcanların içini doldurun, üzərinə qalan yağ gəzdirin, tavaya qoyun.
180 dərəcə temperaturda 45 dəqiqə sobada bişirin.
Süfrəyə verilmə:
Süfrəyə isti-isti, ən yaxşısı qatığla verilir.

Nuş olsun!
Etiketlər: doğranmış, qaşığı, zeytun, içini, dəqiqə, badımcanların, limon, istiot, şirəsi, Süfrəyə, sonra, soyulmuş, bişirin, əlavə, Alınmış, qarışıqla, qatın, doğrayın, Badımcanlardan, çıxardın
BİZİ İZLƏYİN