• Göbələk sousu makaron resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 701

Tarix : 5-11-2017, 18:00

Bölmə : Quru yeməklər / Makaron yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Makaronu – 400 q
ağ qurudulmuş göbələklər – 50 q
badımcanlar – 400 q
sarımsaq – 1 diş pomidorlar – 4 əd
zeytun yağı – 4 x.q.
rəndələnmiş parmezan – 200 q

Hazırlanması:
Göbələkləri az miqdarda suda isladın. Badımcanları kiçik kublar şəklində, sarımsaqı isə xırda-xırda doğrayın. Pomidorların da qabığını soyub kub şəklində doğrayın. Göbələklərin suyunu ikiqat tənzifdən süzün, lakin atmayın. Göbələkləri doğrayın. Badımcanları qızıdırılmış yağda qızardın, sarımsaq, göbələk və pomidorları əlavə edin. Göbələklərin suyunu üstünə əlavə edin, qaynadın, duz və istiot vurun. On dəqiqə zəif odda bişirin. Alınan sousu hazır farfalle ilə qarışdırıb üzərinə rəndələnmiş pendir tökün.

Nuş olsun!
Etiketlər: doğrayın, Badımcanları, Göbələkləri, şəklində, xırda, Göbələklərin, rəndələnmiş, əlavə, suyunu, sarımsaq, qaynadın, istiot, vurun, üstünə, Makaronu, yağda, qızardın, göbələk, pomidorları, dəqiqə
BİZİ İZLƏYİN