Tərkibi:1 kq tezbişən kartof
2 ovuc daş duz
200-300 q un
1 çimdik muskat cevizi
2 yumurta
1 kq ətli pomidor, yaxud hazır pomidor sousu
2 diş sarımsaq
1 çimdik oreqano qurusu
300 q motsarella pendiri
100 q parmezan pendiri
reyhan (bəzək üçün)
Hazırlanması:Siniyə 2 ovuc daş duz töküb bərabər qaydada yayın. Kartofu üzərinə düzüb 190 dərəcə qızdırılmış sobada 1-1,5 saat bişirin.
Hazır kartofun qaynar-qaynar qabığını soyun. Sürtgəcin xırda gözündən keçirin.
Masanın üzərinə un səpin. Kartofu üzərinə qoyun. Yumurta, 1 çimdik duz və muskat cevizi əlavə edib az-az un vuraraq yoğurun. Xəmir yumşaq alınmalıdır, unu çox eləsəniz, nyokkilər rezin kimi alınacaq.
Xəmiri 1,5 sm qalınlıqda yayın. 2 sm enində şəridlərə doğrayın. Hər bir şəridi əlinizlə yumrulayıb kolbasa formasına salın.
"Kolbasa"ları çeçələ barmaq böyüklüyündə doğrayın. Əlinizlə silindr forması verin.
Hazır nyokkiləri qaynayan suya salın, aramla 10-dək sayın (30 saniyə), dərhal sudan çıxarın.
Formanın dibinə pomidor tökün. Bir lay qaynanmış nyokki döşəyin, üzərinə tomat sousu gəzdirin, doğranmış motsarella və sürtgəcdən keçirilməş parmezan səpin.
Yenə sous+nyokki+motsarella+parmezan - ərzaq bitənədək növbələyin. Üstdə nyokki və motsarella olmalıdır.
200 dərəcə qızdırılmış sobada 15 dəqiqə, motsarella əriyənədək bişirin.
Üzərini reyhan yarpaqlarıyla bəzəyib süfrəyə verin.
Nuş olsun!
Etiketlər: motsarella, üzərinə, pomidor, nyokki, parmezan, çimdik, qızdırılmış, dərəcə, Kartofu, sobada, qaynar, doğrayın, salın, verin, səpin, yayın, Hazır, bişirin, pendiri, cevizi