Tərkibi:1-2 kq balıq əti,
0,5 kq pomidor və ya 1 xörək qaşığı tomat pastası,
100 qram qarğıdalı yağı,
1-2 baş quru soğan,
keşniş,
şüyüd,
zövqə görə düz, istiot.
Hazırlanması:Təmizlənmiş balığı böyük hissələrə ( 50-100 qramlıq) doğranılır, duz və istiot vurulub tavaya düzülür, qarğıdalı yağı əlavə edilir. Balıqlar lay-lay tavaya düzülür. Layların arasına, çoxlu doğranmış soğan, keşniş, şüyüd qoyulur. Sonra lap üstdən doğranmış pomidor düzülür və ya tomat pastası əlavə edilir.
Yemək vam odda 20-25 dəqiqə ağzı bağlı tavada bişirilir. Süfrəyə də elə tavada qoyulur.
Nuş olsun!
Etiketlər: düzülür, tavada, şüyüd, istiot, doğranmış, tavaya, qoyulur, keşniş, edilir, pomidor, soğan, əlavə, qarğıdalı, tomat, pastası, çoxlu, Layların, arasına, bağlı, bişirilir