Tərkibi:2 ədəd ördək
0.5 kq kartof
1 ədəd alma
3 ədəd hindistan qozu
2 ç/q kəklikotu
2 ç/q duz
2 ç/q istiot
1 ədəd soğan
Hazırlanması:Ördəyin bud hissəsini ayırır, yuyur duz-istiot vurub bir neçə saat gözləyirik.
Ətdəki yağlı hissələri ayırırıq.
Kartofu yuyur, təmizləyir və dilimlərə ayırırıq.
Almanın çəyirdəklərini çıxarır və kartofu doğradığımız qaydada kəsirik. Həmçinin, soğanı da doğrayırıq.
Ətin və soğanın üzərinə yağ əlavə edərək falqa kağızına bükərək, 200 dərəcəli sobada bişməyə qoyuruq. Yağ əridikdən və ət biraz bişdikdən sonra üzərinə digər məhsulları- almanı, kartofu və kəklikotunu əlavə edərək, yenidən falqa kağızına bükür, sobada bişiririk. Və budur yeməyimiz hazırdır.
Nuş olsun!
Etiketlər: ayırırıq, kartofu, yuyur, sobada, kağızına, falqa, üzərinə, əlavə, edərək, istiot, əridikdən, qoyuruq, bükərək, biraz, dərəcəli, bişməyə, bişdikdən, bişiririk, bükür, budur