Tərkibi:300 qr balıq
40 qr ispanaq
30 qr pomidor
2 diş sarımsaq
1 dəstə bibəriyə
zeytun yağı
1 ç/q duz
1 ç/q qara istiot
Hazırlanması:Tərəvəzləri yuyur və balığı təmizləyirik.
Farel balığının iki hissəyə bölür, içərisinə duz, istiot və bir az da sarımsaq yağı əlavə edirik. Daha sonra isə bibəriyə və bir neçə diş sarımsaq qoyuruq.
Balığı xaricdən bir neçə yerə kəsir və falqa kağızına bükürük.
180 dərəcə sobada balığı bişməyə qoyuruq.
Balığın üzərinə əlavə etmək üçün içliyini hazırlayırıq : pomidorları, ispanağı tavada bişiririk.
Boşqaba göbələkləri, hazırladığımız içliyi əlavə edirik. Daha dadlı olması üçün balzamik sosunu da vura bilərik.
Limonla bəzəyib süfrəyə təqdim edirik.
Nuş olsun!
Etiketlər: sarımsaq, əlavə, edirik, balığı, qoyuruq, istiot, bibəriyə, etmək, Boşqaba, üzərinə, bişiririk, içliyini, pomidorları, ispanağı, hazırlayırıq, tavada, içliyi, Limonla, bilərik, bəzəyib