Tərkibi:1 ədəd siyənək balığı
1 ədəd yerkökü
1 ədəd yumurta
40 qr pendir
20 qr kərə yağı
20 qr zeytun yağı
Hazırlanması:İlk olaraq yerkökünü yuyur və qaynadırıq. Yerkökü qaynayanadək isə pendiri soyuducuya qoyuruq. Balığı təmizləyir, iki hissəyə bölür və 2 ədəd file hissəsini əldə edirik. Daha sonra isə təxminən 5 mm qalınlığında ətini ayırırıq.
İndi isə balığın içlini hazırlayırıq: Balığın doğranılmış filesini yerkökü, yumurta və zeytun yağı ilə qarışdırırıq. Soyuducuya qoyduğumuz pendiri də üzərinə əlavə edib, hamısını birlikdə yaxşıca qarışdırırıq. Hazırladığımız içliyi balığın içərisinə doldururuq və balığı bükürük.
Və beləcə balığımız hazırdır. Servis edərkən yanına bəzək üçün istənilən göyərtini vura bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: zeytun, pendiri, qarışdırırıq, balığın, balığı, yumurta, yerkökü, birlikdə, Hazırladığımız, içliyi, yaxşıca, əlavə, Soyuducuya, qoyduğumuz, içərisinə, üzərinə, hamısını, balığımız, bəzək, yanına