Tərkibi:1 ədəd toyuğ (2.2kg),
2 ədəd kartof,
2 ədəd kök,
15 ədəd soğan,
5-6 diş sarımsaq,
8-10 dəfnə yaprağı,
duz,
Qara bibər
Sousu üçün:
1 yemək qaşığı bal,
1 yemək qaşığı zeytun yağı,
1 yemək qaşığı limon suyu,
1 çay qaşığı duz
Hazırlanması:Toyuq yuyulur və soba qabına sinəsi yuxarı olacaq şəkildə yerləşdirilər. 185 dərəcə sobada 70 dəqiqə bişirilər. 70 dəqiqənin sonunda sobadan çıxarılaraq ətrafına iricə kəsilən kartof və köklər yerləşdirilər. Az duz və qara bibər səpilər. Dəfnə yarpaqları, sarımsaqlar və soğanlar boşluqlara səpilir. Hətta toyuğun içinə də bir neçə diş sarımsaq və soğan qoyula bilər. Bir kasada sous vəsaitləri qarışdırılaraq fırça köməyi ilə toyuğun üzərinə çəkilir. Beləliklə toyuğun daha parlaq görünməsini təmin edəcəyik. Çox gözlədilmədən toyuq təkrar sobaya qoyulur. 50-60 dəqiqə daha sobada bişirildikdən sonra toyuq yaxşıca bişmiş olacaq. Bir diş qurdalayan və ya bıçaq batıraraq bişib -bişmədiyini yoxlaya bilərsiniz. Bərabərində bişən tərəvəzlərlə birlikdə xidmət qabına alaraq xidmət edə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, yemək, toyuğun, bilərsiniz, qabına, yerləşdirilər, toyuq, sobada, olacaq, dəqiqə, sarımsaq, kartof, xidmət, bibər, soğan, görünməsini, təmin, edəcəyik, gözlədilmədən, sobaya