• Yeni İl hindisi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12 184

Tarix : 29-12-2016, 11:00

Bölmə : Quru yeməklər / Toyuq yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
1 orta boy hindi
1 soğan
1 şorba qaşığı tomat
1 çay qaşığı pul bibər
1 çay qaşığı toz qırmızı bibər
1 qəhvə fincanı günəbaxan iyağı
45 qr kərə yağı

Hazırlanması:
Sos üçün soğanı soyub doğrayın.
Tomatı, pul bibər, qırmızı toz bibər və günəbaxan yağını bir kasada qarışdırın.
Qarışığı fırça köməyiylə təmizlənmiş hindinin hər tərəfinə sürün.
Otaq istiliyində yarım saat gözlədin.
Sobanın dərəcəsini 170 dərəcəyə nizamlayın.
Hinduşkanı qızartmanın üzərinə yerləşdirib təxminən 3.5 saat əti bişirin.
Bişmə əsnasında üstünün çox qaralmaması üçün folqa ilə örtün.
Hindi ətini arada bir çevirərək bişirin.
Hər saatda bir hindinin üzərinə bir neçə noxud böyüklüyündə kərə yağı sürün.
Hindi əti yaxşıca bişincə sobadan alın.
Qara və ağ üzümlərlə və ya dilədiyiniz tərəvəzlərlə birlikdə xidmət edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: bibər, qaşığı, qırmızı, bişirin, Hindi, hindinin, sürün, günəbaxan, üzərinə, üstünün, örtün, folqa, qaralmaması, Bişmə, qızartmanın, yerləşdirib, təxminən, ətini, əsnasında, saatda
BİZİ İZLƏYİN