• Amerikan üsulu sobada sarımsaqlı kartof və hindquşu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 269

Tarix : 13-01-2017, 16:00

Bölmə : Quru yeməklər / Toyuq yeməkləri / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 8-10

Şef / Mənbə : Ülviyyə Zeynalova


Tərkibi:
Kartof üçün:
2-3 diş sarımsaq
3-4 x q zeytun yağı
duz,istiot
üzəri üçün 2 əd cəfəri

Hindquşu üçün:
1 əd 2-3 kglıq hindquşu
rozmarin
mayonez
ç q y sarımsaq tozu
balzamik sirkə 2 x q
çox az ketçup
duz istiot

Hazırlanması:
Kartoflar qabıqlı halda çox yaxşı yuyulur,sonra 4 hissəyə bölünür ..çalışın orta ölçülü kartoflar olsun.Sarımsağı yaxşı əzin,diri qalmasın sonra duz,istiot,zeytun yağı ilə birlikdə qarışdırıb falqa serilmiş tavada 160-170 dərəcədə bişirin.Hindquşunu isə yazdığım ləvazimatlarla yaxşı qarışdırın aliminium falqa serilmiş qaba düzün və üzərini yenə folya ilə bağlayın 30 dəqiqə qoyun elə bişsin,30 dq sonra üstündəki folyanı götürün qoyun qızarsın.Çox ləzzətli və az yağlı yeməkdir.Xüsusilə kartof bu,üsulla çox dadlı olur.

Nuş olsun!
Etiketlər: istiot, sonra, yaxşı, qoyun, falqa, zeytun, sarımsaq, serilmiş, üzərini, folya, bağlayın, düzün, yazdığım, bişirin, Hindquşunu, ləvazimatlarla, qarışdırın, aliminium, bişsin, Xüsusilə
BİZİ İZLƏYİN