Tərkibi:1 ədəd toyuq
Duz
İstiot
1 x.q limon şirəsi
1 ç.q limon rəndələnmiş limon qabığı
1/2 x.q qurudulmuş lavanda (nanə ilə əvəz etmək olar)
1 x.q təzə kəklikotu yarpaqları (qurudulmuş ilə əvəz etmək olar)
1 x.q zeytun yağı
1 x.q bal
1 x.q yumşaq kərə yağı
Hazırlanması:Mərkəzinə dəmir setka yerləşdirilmiş sobanı 200 dərəcə isidin. Mətbəx qayçısı ilə toyuqun onurğasənə çıxarın. Toyuğu sinəsi yuxarı vəziyyətdə soba üçün forma yerləşdirin. Duzlayıb istotlayın.
Kəsada limon şirəsi, limon qabığı, lavanda, kəklikotu və zeytun yağı ilə balı qarışdırın. Yumşaq kərə yağını əlavə edib çəngəl ilə yaxşıca qarışdırın.
Limonlu məhlulu toyuqun üzərinə qalın layla yayın. 45 dəq. toyuq qızılı rəng alana kimi qızardın.
Toyuğu sobadan çıxardın və 10 dəq isti yerdə saxlayandandan sonra istədiyiniz qarnirlə süfrəyə verin.
Nuş olsun!
Etiketlər: limon, toyuqun, kəklikotu, zeytun, Toyuğu, toyuq, etmək, lavanda, qarışdırın, şirəsi, qabığı, qurudulmuş, üzərinə, layla, məhlulu, qalın, əlavə, yağını, çəngəl, yaxşıca