• Duzda balıq resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 533

Tarix : 25-03-2017, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər / Balıq yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6

Şef / Mənbə : Chef Mübariz


Tərkibi:
1 ədəd dəniz levreği (1,250 kq ətrafında)
yağlı kağız
1 kq. dəniz duzu
1 kq. Süfrəlik duz
1 stəkanı su
4 ədəd yumurta ağı
2-3 ədəd dəfnə yarpağı
1 ədəd limon
1 budaq rozmarin
1 ədəd quru soğan
1 diş sarımsaq
1 budaq təzə kəklik

Hazırlanması:
Dəniz duzu, Süfrəlik duz, 4 yumurta ağı və suyu bir qarışdırma qabında yaxşıca qarışdırın.Soba qabına yağlı kağızı yerləşdirin və balığın altına zəmin olması üçün duzlu xərcin yarısını nimçəyə sərin. Balığın içini bibəriyə, sarımsaq, kəklikotu, piyazlık doğradığınız soğan, dəfnə yarpağı və limon dilimi ilə doldurun. Balığın içinə duz qaçmayacaq şəkildə üzərini duzlu xərc ilə örtün. 180 dərəcədə isidilmiş sobada 40 dəqiqə qədər bişirin.
Duzu bir çəkic və ya bıçaq ilə diqqətlə kənarından qırın, dərini qaldırıb balığı xidmət edin.
NOT: Duzdan balıq edərkən kq. başına 30-35 dəqiqə sobada bişirmək lazımdır.

Nuş olsun!
Etiketlər: soğan, budaq, limon, sarımsaq, duzlu, dəqiqə, sobada, dəniz, yarpağı, Balığın, yağlı, dəfnə, Süfrəlik, yumurta, ətrafında, levreği, qədər, isidilmiş, bişirin, çəkic
BİZİ İZLƏYİN