• Fıstıqlı Rosto resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12 448

Tarix : 15-03-2017, 16:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4

Şef / Mənbə : Chef Mübariz


Tərkibi:
Küftə üçün:
750 qr. köftəlik qıyma
1 ədəd yumurta sarısı
1/2 su stəkanı çörək içi tutam duz
8 qr qara bibər
8 qr kimyon

İçi üçün:
0,5 kq körpə ispanaq
6 ədəd közlenmiş qırmızı bibər
2 ovuc fıstığ
0,5 stəkan zeytunyağı
15 qr duz
10 qr qara bibər
1 ədəd yumurta ağı - üzərinə sürmək üçün

Hazırlanması:
İçinin xərci üçün
Ispanaqları irice doğrayın zeytun yağında bişirin. Ispanaqların suyunun qalmamasına diqqət edin.

Küftə üçün
Bütün küftə vəsaitlərini qarışdırıb 10 dəqiqə qədər yoğurun.Dəzgahın üzərinə fayqanı sərin. Köfteyi fayqanın üzərində düzbucaqlı şəklində açın. Üzərinə qırmızı bibər yerləşdirin. İçərisinə tamamilə ıspanaklı xərci yayın . Uzun kənarına bir lent şəklində fıstıklarını səpin.

Fayqanın ucundan tutaraq uzun kənardan başlayaraq rulo şəklinə gətirin. Yağlanmış soba qabına qoyun. Üzərinə yumurta ağı sürüb 180 dərəcədə əvvəlcədən qızdırılmış sobada 45 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: bibər, yumurta, Üzərinə, qırmızı, bişirin, xərci, üzərinə, şəklində, dəqiqə, Küftə, ıspanaklı, Köfteyia, kənarına, yayın, fayqanın, sərin, İçərisinə, düzbucaqlı, fıstıklarını, yerləşdirin
BİZİ İZLƏYİN