• İsveç köftəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11 602

Tarix : 14-03-2017, 22:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 2-4

Şef / Mənbə : Chef Mübariz


Tərkibi:
1 kiloqram yağsız dana qiymə
1 ədəd yumurta
Yarım stəkanı süd
Yarım stəkanı un
1,5 çay qaşığı duz
Yarım çay qaşığı qara bibər
1 ədəd rəndələnilmiş orta boy soğan
Yarım çay qaşığı kimyon

Sousu Üçün:
2 yemək qaşığı maye yağ
2 yemək qaşığı un
1 ədəd ət bulyon
1 stəkanı su.

Hazırlanması:
Köftə üçün olan bütün ərzaqları bir qabın içərisinə sırasıyla əlavə edik. Yaxşıca yoğururuq. Yoğurduqdan sonra biraz yapışqan və sulu olacaq. Ayrı bir kasaya soyuq su qoyuruq. Əllərimizi isladıb ətdən parçalar alaraq nə çox böyük, nə çox kiçik olacaq şəkildə ovuc içimizdə yuvarladı top küftələr halına gətiririk. İstədiyimiz qədər köfteyi aralı olaraq bir nimçəyə düzürük ki yapışmasın. 20 dəqiqə qədər soyuducuda gözlədirik və sonra çıxarıb saxlamaq üzrə paketləri yerləşdirin. Bu prosses köftelerin bir-birinə yapışmasının qarşısını alır. Əvvəldən dondurmazsaq küftələr birinə yapışacaqdır. Sonra, bir qızartma tavasına bir barmaq qalınlığında maye yağ qoyuruq. Yağ qızdıqdan sonra köftələri yerləşdirik. Üzəri qəhvəyi olana qədər, və içinin də bişdiyinə əmin olana qədər qızardırıq. Ayrıca bir qazana sousu üçün yağ əlavə edirik. Yağı qızdıqdan sonra unu əlavə edirik. Unun rəngi dəyişənə qədər qovururuq. Sonrasında bulyon'u və suyu əlavə edirik. Bir tərəfdən sousu qarışdırmağa davam edirik. Sous sərtləşməyə başlayanda artıq sousunuz hazırdır deməkdir. Sousu istəsəniz köftələrin üstünə, istəsənizdə yanına qoyaraq servis edə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, qədər, edirik, Yarım, əlavə, sonra, stəkanı, bulyon, olacaq, küftələr, qızdıqdan, yemək, olana, Sousu, qoyuruq, birinə, sousu, bişdiyinə, Üzəri, qəhvəyi
BİZİ İZLƏYİN