Tərkibi:Toyuq filesi – 1 kq
Kolbasa- 150 qr
Qırmızı dolmalıq bibər – 1 ədəd
Sarı dolmalıq bibər – 1 ədəd
Yumurta – 1 ədəd
Döyülmüş qarğıdalı unu
Qızartmaq üçün bitki yağı
Hazırlanması:Toyuq filelərini duz və qara istiot ilə qarışdırmaq lazımdır. Hər filenin içərisinə xırda kub şəklində doğranmış kolbasa, nazik uzun doğranmış (jülyen doğranmış) qırmızı və sarı bibərləri əlavə edib rulet şəklində büküb mətbəx çöpləri ilə bərkit. Bükülmüş fileləri birinci yumurtaya sonra isə buğda ununa batır. Və qızdırılmış qaynar yağlı tavada qızardıb servis et.
Nuş olsun!
Etiketlər: doğranmış, bibər, şəklində, dolmalıq, Toyuq, fileləri, bərkit, Bükülmüş, mətbəx, rulet, büküb, birinci, çöpləri, sonra, yağlı, tavada, qızardıb, servis, qaynar, qızdırılmış