• Südlü bibər resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2 490

Tarix : 4-02-2019, 12:00

Bölmə : Digər reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
3 kq təzə duzlu kəsmik (yağlı olacaq),
4 stəkan süd,
1 kq bibər,
Zeytun yağı

Hazırlanması:
Bibərlər yuyunub ortalarından ikiyə kəsilib toxumları çıxarılar.
Dəsmalın üzərinə təkrar kağız dəsmal sərilərək bibərlərin iç qisimləri dəsmala gələcək şəkildə çeşidlənir və üzəri örtülüb bir gecə gözlədilir.
Beləcə bibərlərin bütün suyu gedər.
Gözlədilən bibərlər iri parçalar halında doğranır böyükcə bir qabın içinə qoyular.
Üzərinə lor pendiri və süd tökülərək tamamən qarışana qədər yaxşıca qarışdırılar.
Pendir duzlu olduğu üçün ayrıca duza ehtiyac yoxdur.
Bu qarışıq üzəri örtülərək üç ya da dörd gün gözlədilər, amma gözləmə mərhələsində, hər gün suyunu buraxar.
Davamlı təmiz bir bez ya da kağız dəsmal ilə buraxdığı suyu alınır.

Davamlı olaraq suyu alındıqca hər səfərində qarışdırılır.

Sonra qatıq mayalar kimi yaxşıca sarılır və vaxta nəzarət edilərək iki -üç gün mayalandırılır.

Tündləşdiyini görüncə alınıb qapağı heç açılmadan soyuducuda ən az on günə yaxın saxlanılır.

Amma bunun üçün təzə qoyun yada keçi südü lazımdır.
Üç ya da dörd günün sonunda artıq suyu çıxmırsa qablara doldurulur və bir barmaq boşluq buraxılır.
Üzərlərini örtəcək qədər bir qaşıq zeytun yağı gəzdirilərək qapaq bağlanır və heç açmadan sərin bir yerdə ən az on on beş gün gözlədilir.
Bibərlər yaxşıca saralıbsa turşu halına gəlmişdir deməkdir.
Nə qədər çox gözlədilərsə o qədər çox ləzzətli olar.
İstifadə edilən lor pendirinin çox əhəmiyyəti vardır.

Quru lor pendiri yerinə, yağlı və kremli olan pendirdən istifadə etmək daha yaxşı olar.
Bu pendirin süd ilə qarışması daha asan və gözəl olur.

Dadı da çox daha gözəl olur.
Bundan başqa, yağlı pendir ufalayaraq da edirlər.

Ən yaxşısı isə yağlı südü qaynadıb pendirlə qarışdırılaraq əldə edilən məhsuldur.

Nuş olsun!
Etiketlər: qədər, yağlı, yaxşıca, Davamlı, dəsmal, kağız, pendiri, gözlədilir, edilən, gözəl, üzəri, bibərlərin, duzlu, Bibərlər, Üzərlərini, örtəcək, buraxılır, barmaq, görüncə, boşluq
BİZİ İZLƏYİN