• Fındıq krokantlı əfsanəfi pudinq resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1 342

Tarix : 11-06-2021, 14:00

Bölmə : Digər reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
5 stəkan süd (1 lt)
1 stəkandan 1 barmağı az şəkər tozu
Un 1 stəkandan bir barmağı əskik
2 xörək qaşığı nişasta
1 xörək qaşığı kərə yağı və ya marqarin
1 vanil

Bulamaq üçün:
Qırıq fındıq

Üzəri üçün:
50 g tünd şokolad
30 g ağ şokolad

Fındıq krokant üçün:
20-25 ədəd fındıq
2 xörək qaşığı toz şəkər
3-4 damla limon

Hazırlanması:
Xəmir üçün bir qazanda süd, un, şəkər və nişasta aldım və davamlı qarışdıraraq qatəlaşana qədər bişirin.
Sobadan götürün, üzərinə vanil və kərə yağı əlavə edin və hamarlaşana qədər mikserlə çırpın.
İstifadə edəcəyimiz fincanları su ilə isladın və artıq suyunu boşaldın.
Pudingimizi stəkanlara tökün və ən azı 4 saat soyuducuda saxladın.
Dondurulmuş pudingimizi stəkandan çıxarıb yalnız yanlarını fındıqla örtün.
Sonra ikiqat qazan içərisində şokoladlarımızı ayrı qablarda əridib əvvəlcə tünd şokoladı qaşıqla örtmək üçün tökün.
Sonra ağ şokoladımızı göz ayarı tökün və diş çubuğunun köməyi ilə şəkilləndirin.
Nəhayət, fındıqlarımızı rəngi dəyişənə qədər (azca yanmış) yavaş atəşdə qovurun.
Sonra tavadakı şəkəri şəkər əridənə qədər şəkərlə qarışdırın və şəkər tamamilə əridikdən sonra sobadan alıb limonu sıxıb şirniyyata əlavə edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, qədər, Sonra, qaşığı, xörək, tökün, stəkandan, şokolad, əlavə, vanil, fındıq, barmağı, nişasta, ayarı, şokoladımızı, örtmək, şəkilləndirin, çubuğunun, köməyi, fındıqlarımızı
BİZİ İZLƏYİN