• Panforte resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 564

Tarix : 25-10-2014, 18:00

Bölmə : Digər reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 1-2


Tərkibi:
125 q fındıq
125 q badam
100 q ərik qurusu
100 q əncir qurusu
100 q qəhvəyi şəkər tozu
60 q un
40 q kakao
2 ç.q. limon sedrası
2 ç.q. darçın
1/2 ç.q. zəncəfil tozu
200 q bal
40 q şəkər pudrası

Hazırlanması:
Formanın içinə perqament döşəyin, kərə yağı ilə yağlayın.

Fındığı tavada qovurun, dəsmalın arasına qoyub ovuşdurun, qabığı təmizlənəcək.

Fındığı, badamı iri, quru meyvələri xırda doğrayın, qarışdırın. Xırda doğranmış limon sedrası əlavə edin. Unu ədviyyat və kakao ilə qarışdırıb quru meyvə qarışığına əlavə edin.

Tavada balı şəkər tozu ilə qarışdırın, vam odda şəkər tozu əriyənədək qızdırın. Qaynara düşəndə götürün, quru qarışığun üzərinə tökərək qarışdırın. Bu zaman cəld tərpənmək lazımdır, çünki kütlə tez qatılaşır.

İçinə perqament döşənib yağlanmış formanın içinə tökün. Qaşıqla hamarlayın. Əvvəlcədən 150 dərəcə qızdırılmış sobada 30-35 dəqiqə bişirin.

Hazır piroqu formada soyudun, üzərinə şəkər pudrası səpin.

Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, qarışdırın, sedrası, əlavə, perqament, Fındığı, limon, içinə, pudrası, kakao, üzərinə, qurusu, kütlə, çünki, qatılaşır, İçinə, döşənib, düşəndə, götürün, tərpənmək
BİZİ İZLƏYİN