Tərkibi:1 badimcan
1/2 qirmizi bolqar bibər
1/2 sari bolqar biber
1 orta boy qirmizi soğan
keşniş
5 cherry pomidoru
4 x.q. zeytun yaği
2 x.q. balzamik sirkəsi
1/2 ç.q. cirə (kimyon, salatin dadini üzə çixaran əsas ədviyyat)
duz
istiot
Hazırlanması:Badimcani soymamiş, orta kub şəklində doğrayırıq. Zeytun yağinda qizardırıq. Hazir olana yaxin, bolqar bibərlərini eyni ölçüdə doğrayıb əlave edirik. 3-4 deq. qizardib tavanın altını söndürürük. Bibərlər yumuşaq olmamalidir. Cirə, duz, istiot əlavə edib qarişdırırıq.
Salfetin üstünə düzürük ki, lazimsiz yağlari içinə cəksin.
Pomidorlari iki yere kesib xəmin yağda iki tərəfli qizardiriq.
Soğani dörd yerə bölüb nazik doğrayırıq.
Göyərtini xirda doğrayırıq.
Hamısını qarişdirib balzamik sirkəni üstünə əlavə edirik.
Başka variantida deyim sizə, balzamik sevmirsizse onu əlavə etməyin.
Nuş olsun!mənbə:
Günel Bahasun (instagram)
Etiketlər: doğrayırıq, əlavə, balzamik, bolqar, istiot, edirik, üstünə, qirmizi, Pomidorlari, cəksin, kesib, xəmin, içinə, yağlari, olmamalidir, Salfetin, yumuşaq, düzürük, lazimsiz, qarişdırırıq