Tərkibi:2 ədəd toyuq budu
1/2 gül kələmi
1/2 brokkoli
1 kərəvizin yaşıl hissəsi
1/2 bolqar bibər
1 kök
2 kartof
1 dəfnə yarpağı
1 baş soğan
yumru qara istiot
duz
Hazırlanması:1.Toyuğu yuyub dərin qazanın içinə qoyuruq. Dəfnə yarpağını, yumru istiotu, 1 ç.q. duzu və soyulmuş 1 baş soğanı toyuğun yanına qoyuruq. Üstünə su əlavı edirik və az xodda 1 saat bişiririk.
2.Bişmiş toyuğu çıxardırıq və sümükdən ayırıb tikələrə didirik. Bulyonu narın süzqəcdən başka qazana tökürük və qaynamağa qoyuruq. Toyuq tikələni əlavə edirik bulyona.
3.Bütün tərəvəzdəri soyuruq və istədiyiniz formada kəsirik.
Əvvəl kartofu və kökü əlavə edirik bulyona. Onlar bişənə yaxın qalan tərəvəzdəri əlavə edirik və 5 dəqiqə bir yerdə bişiririk.
Çox qaynatmayın, tərəvəzdərin bütün vitaminləri gedəcək.
Nuş olsun!mənbə:
Günel Bahasun (instagram)
Etiketlər: edirik, qoyuruq, əlavə, bulyona, bişiririk, yumru, tərəvəzdəri, tikələni, Toyuq, Bütün, qazana, Bulyonu, didirik, narın, süzqəcdən, tökürük, başka, qaynamağa, istədiyiniz, qaynatmayın