Tərkibi:200 q toyuq əti (hisə verilmiş də olar)
200 q təzə xiyar
100 q ananas (təzə və ya konserv)
100 q qara gavalı
100 q təzə kələm
mayonez
duz
Hazırlanması:Toyuq ətini əvvəlcədən bişirin, bulyonunun içində soyudun. Qara gavalının üstünə qaynar su töküb 15-20 dəqiqə saxlayın.
Toyuq ətini, xiyarı, ananası kubik, kələmi saman kimi doğrayın.
Qara gavalını yuyub salfetlə suyunu alın, xırda doğrayın.
Ərzaqları bir qaba yığıb duz və mayonez əlavə edərək qarışdırın. Bir qədər soyuducuda saxlayın, üzərini göyərti ilə bəzəyin.
Nuş olsun!
Etiketlər: Toyuq, ətini, doğrayın, mayonez, saxlayın, salfetlə, suyunu, xırda, Ərzaqları, yuyub, gavalını, kələmi, saman, toyuq, yığıb, əlavə, göyərti, bəzəyin, olsun, üzərini