• İsveç salatı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 5 086

Tarix : 30-05-2021, 14:00

Bölmə : Salatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
600 qram kartof
150 qram toyuğun döş əti
2 ədəd baş soğan
1/4 limon
1 ədəd xiyar
2 ədəd alma
2 xörək qaşığı ağ üzüm sirkəsi
1 dəstə şüyüd
şəkər (zövqə görə)
duz (zövqə görə)

Hazırlanması:
Təzə kartofu qabığında qaynadın. Bişdikdən sonra qabığını təmizləyib halqa formasında doğrayın.
Töyuğun döş ətini nazik çubuq şəklində kəsib xırt-xırt nazik qabığı əmələ gələnə qədər qızardın.
Kartofu qızartmadan qalan yağda qarışdırıb soyudun.
Təzə almaların qabığını soyub özəyini çıxardın. Kub şəklində doğrayıb üzərinə limon şirəsini tökün.
Təzə xiyarı kub şəklində doğrayın.
Tərəvəzləri salat qabına qoyub, üzərinə şəkər, duz, istiot və sirkəni töküb qarışdırın.
Üstündən döş əti cızdıqları, iri doğranmış baş soğan səpmək.

Qeyd: Bu cür salatı balığın yanında qarnir kimi vermək olar.

Nuş olsun!
Etiketlər: şəklində, şəkər, limon, üzərinə, doğrayın, nazik, soğan, qabığını, zövqə, yanında, soyub, almaların, özəyini, çıxardın, balığın, doğrayıb, qarnir, soyudun, qızartmadan, Kartofu
BİZİ İZLƏYİN