• Badımcan salatı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 263

Tarix : 5-12-2016, 12:00

Bölmə : Salatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
2 ədəd badımcan
300 qr toyuq filesi
100 qr qoz ləpəsi
50 ml bitki yağı
3 ədəd lavaş
100 qr mayonez
100 qr xama
1 ədəd nar
Duz, istiot

Hazırlanması:
Qoz ləpəsi tavada qovrulub xırda doğranır. Badımcan 180 dərəcəyədək qızdırılmış sobada bişirilir. Qabığı soyulub xırda doğranır. Toyuq filesi bütöv şəklidə yağda qızardılır. File soyudulub samanvarı doğranır. Şüyüd xırda doğranır, nar dənələnir. Ərzaqların üzərinə mayonez, xama, duz və istiot əlavə edilib qarışdırılır. Stəkan folqaya (içərisi də olmaqla) bükülür. Lavaşlar bitki yağına batırılıb stəkana sarılır. Stəkana bükülmüş lavaşlar qaynar olmayan bitki yağında qızardılır (hər tərəfi). Qızarmış lavaşlar stəkandan çıxarılır. Salat lavaşın içərisinə doldurulub servis edilir.

Nuş olsun!
Etiketlər: doğranır, bitki, xırda, istiot, qızardılır, mayonez, ləpəsi, filesi, lavaşlar, sarılır, Stəkana, bükülmüş, stəkana, Lavaşlar, olmaqla, içərisi, bükülür, qaynar, yağına, batırılıb
BİZİ İZLƏYİN