• Bənövşə salatı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 18 798

Tarix : 18-08-2014, 03:00

Bölmə : Salatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
300 q hisə verilmiş toyuq əti
200 q qara gavalı
400 q şampinyon
2 təzə xiyar
200 q koreya üsulu yerkökü
300 q mayonez

Bəzək:
1 yumurta
10 duzlu kreker
7 ispanaq yarpağı
3-4 turp
duz
istiot

Hazırlanması:
Hisə verilmiş toyuq ətini, qara gavalı və xiyarı saman kimi doğrayın.
Yumurtanı suda bişirib ağını sarısından ayırın.
Göbələyi doğrayın, duz, istiot vurub bitki yağında qovurun.
Qaba lay-lay düzün: ət+mayonez+qara gavalı+qovrulmuş şampinyon+mayonez+xiyar+mayonez+koreya üsulu yerkökü+mayonez.

Bəzək: halqa doğranıb qırmızı kələm suyu ilə rəngi dəyişdirilmiş turpdan "bənövşə"lər düzəldin. Hər "çiçəyin" ortasına ovulmuş yumurta sarısı tökün. İspanaq yarpaqlarını "bənövşə"lərin ətrafına düzün.
Salatın böyrünə duzlu kreker düzün.

Nuş olsun!
Etiketlər: mayonez, düzün, gavalı, duzlu, kreker, istiot, bənövşə, doğrayın, yumurta, şampinyon, toyuq, verilmiş, yerkökü, xiyar, üsulu, koreya, qırmızı, düzəldin, çiçəyin, ortasına
BİZİ İZLƏYİN