• Jalebi Hindistan şirniyyatı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 4 097

Tarix : 23-04-2021, 14:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Şərbətli şirniyyatlar / Praktik reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 stəkan su
1 stəkan un və həmçinin 1 dolu xörək qaşığı un
1 dolu xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
1 xörək qaşığı bitki yağı
1/2 (yarı) şirin vanilin
1/2 (yarım) desert qaşığı soda və ya qabartma tozu
1/2 (yarım) çay qaşığı zəncəfil

Şərbəti üçün:
2 stəkan toz şəkər
1 stəkan su və dörddə bir stəkan daha su
1 kiçik dilim limon və 1 çay qaşığı limon suyu

Qızartmaq üçün:
Duru yağı

Hazırlanması:
Soyuq istifadə edəcəyimiz üçün şirin şərbətinin hazırlanmasına başlayaq.
Şərbət maddələrini bir qazana birləşdirək və sobanın böyük gözünə qoyaq, davamlı qarışdıraraq orta istilikdə bişsin.
Şərbət qaynamağa başladıqda, hərdənbir qarışdıraraq 7 dəqiqə qaynadın.
Qaynadıb soyumağa hazırladığımız şərbəti qoyub xəmirimizin hazırlanmasına davam edək.
Xəmir maddələrini bir qaba, əvvəlcə duru və sonra digər maddələri əlavə edin, yaxşıca çırpın və hamar maye xəmir halına gələnədək qarışdırın.
İstəsəniz əvvəlcə bütün qatı maddələri əlavə edib suyu əlavə edə bilərsiniz, hər iki halda fərqi yoxdur, unun ölçüsü fərqli ola bilər, biraz maye bir tutarlılıq əldə edənə qədər un əlavə edə bilərsiniz.
Hazırladığımız xəmiri stəkana qoyduğumuz soyuducu torbasına doldura və ya normal şəkər torbasından istifadə edə bilərsiniz.
Sonra yağı isidək, bu vaxt torbanın iti ucunu çox kiçik kəsək.
Xəmirləri yaxşı qızdırılan yağın içinə halqa şirniyyat tökürmüş kimi fırladaraq tökək.
Tavanın içərisinə sığacaq qədər xəmir tökdükdən sonra hər iki tərəfi yaxşı qızardıb soyuq şərbətə atıb götürək.
Şərbətdə çox gözləmək lazım deyil, bütün xəmir bitənə qədər bu şəkildə davam edək.

Nuş olsun!
BİZİ İZLƏYİN