Tərkibi:5 stəkan süd
2 qəhvə fincanı un
2.5 qəhvə fincanı şəkər
1 paket vanil
1 xörək qaşığı marqarin
Bəzəmək üçün:Kakos
Şokolad
Hazırlanması:Hər şeydən əvvəl süd, un və şəkər qarışdırılır və bir qazanda qatılaşana qədər bişirilir.
Sobadan götürdüyümüzdə vanil və marqarin əlavə olunur və çırpma ilə yaxşı qarışdırılır.
Xəmir qəhvə fincanlarının içərisini isladaraq doldurulur. Fincanlar islanmırsa, onları qəlib şəklində çıxara bilməzsiniz. Şirniyyatımız soyuduqdan sonra 3-4 saat soyuducuda saxlanılır.Şirniyyatlar fincandan çıxararkən tərs çevrilir və fincan sarsılır və kənarlardan havanın çıxmasına imkan verir.
Kakosa batırılır və istədiyi kimi bəzədilir.
Nuş olsun!
Etiketlər: qəhvə, vanil, marqarin, şəkər, qarışdırılır, fincanı, soyuducuda, sonra, saxlanılır, Şirniyyatlar, fincandan, soyuduqdan, bilməzsiniz, qəlib, onları, şəklində, çıxara, çıxararkən, Şirniyyatımız, fincan