Tərkibi:
2 su stəkanı süd
5 qəhvə fincanı un
6 yumurta
1 xörək qaşığı zeytun yağı
2 ədəd qənd
8 top dondurma
duz
Karamel Sosu Üçün:
1.5 su stəkanı şəkər
1 limonun suyu
1/2 kq krem
100 qr şokolad
Hazırlanması:
Yumurtaları qabda çırpın.
Digər vəsaitləri də əlavə edərək çırpmağa davam edin.
Kiçik bir teflon tavaya əldə etdiyiniz qarışıqdan yarım çömçə alaraq tökün və tavayı yelləyərək yaxşıca yayın.
İki tərəfi qızartdıqdan sonra bir bir boşqaba qoyun.Karamel sous üçün: əvvəl şəkəri tavada qəhvəyi rəngə çalana qədər açın. Limon suyunu şəkərin üzərinə töküb kremi əlavə edin. Şokoladı sousu əridin. Fəsəli ortasına 2 top dondurma qoyaraq ruet şəklində büküb boşqaba qoyun. Üzərlərinə bir qaşıq karamel və şokolad sous tökərək süfrəyə təqdim edin.
Nuş olsun!
Etiketlər: dondurma, şokolad, əlavə, qoyun, Karamel, stəkanı, boşqaba, Limon, qədər, suyunu, şəkərin, çalana, üzərinə, sonra, tavada, şəkəri, töküb, qəhvəyi, rəngə, əvvəl