Tərkibi:1 st. qarabaşaq (220 ml-lik stəkan)
400 q kəsmik
3 yumurta
3 x.q. şəkər tozu
100 q kişmiş
2 st. qaynar su
1 x.q. kərə yağı
Hazırlanması:Qarabaşağın üstünə qaynar su tökün, kərə yağı əlavə edib ağzını bağlayın, 15 dəqiqə saxlayın.
Kəsmiyi yumurta və şəkər tozu ilə çalın.
Qarabaşağın suyunu süzün. Kəsmikli qarışığa əlavə edin, kişmiş qatın. Qarışdırın, su ilə isladılmış düzbucaqlı formada siniyə töküb əvvəlcədən 180 dərəcədə qızdırılmış sobada 30 dəqiqə bişirin.
Soyuyandan sonra dilimləyin. Süfrəyə verərkən üzərinə mürəbbə suyu gəzdirə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: kişmiş, qaynar, Qarabaşağın, dəqiqə, şəkər, əlavə, yumurta, qızdırılmış, sobada, bişirin, dərəcədə, əvvəlcədən, formada, siniyə, töküb, Soyuyandan, olsun, bilərsiniz, mürəbbə, gəzdirə