Tərkibi:250 q hazır şəkərli xəmir
250 q rikotta pendiri
3 yumurta
100 q şəkər tozu
1 x.q. qarğıdalı nişastası
5-6 alma
2 x.q. zövqünüzə görə olan mürəbbə
Hazırlanması:Xəmiri dərin kənarlı siniyə yayın. Çəngəllə bir neçə yerdən deşin. Üstünə perqament çəkib, ağır yük qoyun (məsələn, torbada düyü və s.). Bu ondan ötrüdür ki, xəmir çox şişməsin. 180 dərəcə qızdırılmış sobada 10 dəqiqə bişirin.
Yumurtanı şəkər tozu və nişasta ilə qarışdırın.
Rikotta əlavə edib qarışdırın.
2 qaşıq mürəbbə əlavə edin.
Sobadakı sinini çıxarıb qarışığı yarımhazır korjun üstünə tökün. Yenidən 180 dərəcədə 15 dəqiqə bişirin.
Almanı qabığını soyurmuş kimi şəridlərə doğrayın.
Bunları spiral kimi yığaraq qızılgül forması verin.
Sobadakı sinini çıxarın. İçindəki bir az bərkimiş olacaq. "Qızılgülləri" səliqə ilə üstünə düzün. Sobada daha 15-20 dəqiqə bişirin.
Hazır piroqu azca soyudun.
Nuş olsun!
Etiketlər: bişirin, dəqiqə, Sobadakı, mürəbbə, üstünə, şəkər, sinini, əlavə, qarışdırın, xəmir, Almanı, dərəcədə, qabığını, şəridlərə, soyurmuş, yarımhazır, qarışığı, çıxarıb, doğrayın, korjun