• Unsuz və şəkərsiz keks resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 37 794

Tarix : 11-02-2020, 15:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Piroq və Kekslər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 6-8


Tərkibi:
1 su stəkanı qoz ləpəsi
1.5 su stəkanı fındıq içi
3 yumurta
1.5 çay stəkanı süd
2 yemək qaşığı bəkməz
1 paket qabartma tozu
1 paket vanilin
1 çay qaşığı darçın
1 yemək qaşığı portağal qabığı rəndəsi
8-10 xurma
Yarım çay stəkan quru üzüm

Hazırlanması:
* Keks tərifləri ən sevilən şirniyyatlar arasında yer alsa da, karbonhidrat dəyəri yüksək olduğu üçün diqqətli tükədilməsi gərəkir.
* Ərzaqlarınız hazırdırsa aşağı kalorili unsuz və şəkərsiz keks tərifinə başlayaq .
* İlk olaraq qoz və fındığı əzərək toz halına gətirin.
* Yumurtaların otaq temperaturunda olmasına diqqət edin.
* Qarışıma əlavə etməzdən öncə yumurtanın ağ və sarısını ayrı qablarda çırpa bilərsiniz.
* Yumurtaları bir mikser yardımıyla 3-4 dəqiqə çırpın.
* Süd, bəkməz, qabartma tozu, vanilin və darçını yumurtaların üzərinə əlavə edin.
* Çəkdiyiniz fındıq, qoz ləpəsi və portağal qabığı rəndəsini də əlavə edin.
* Kiçik -kiçik doğradığınız xurma və quru üzümləri də əlavə edərək taxta bir qaşıqla qarışdırın.
* Hazırladığınız qarışımı yağlı kağız sərili 20*20 ölçüdə dördkünc formalı bir qaba tökün.
* Keksin qabarması üçün qabartma tozunun yanında bir çay qaşığı soda əlavə edə bilərsiniz.
* Bunun nəticəsində keksdə olan turşuluq da azalacaqdır.
* İstifadə edəcəyiniz quru ərzaqları əlavə edin.
* Yağlı kağız istifadə etməsəniz soba qabını kərə yağı ilə yağlayın.
* Belə edərsinizsə keksi qabdan rahat çıxarda bilərsiniz.
* Qısa zaman ərzində hazırlanan keksin bir porsiyonu 300 kaloriyə yaxındır.
* Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada 30-35 dəqiqə bişirin.
* Unsuz və şəkərsiz keksi dadlandırmaq üçün kakaolu dondurma ilə birlikdə servis edə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, bilərsiniz, qabartma, qaşığı, stəkanı, xurma, şəkərsiz, dəqiqə, portağal, keksi, qabığı, fındıq, ləpəsi, bəkməz, yemək, vanilin, paket, nəticəsində, İstifadə, Bunun
BİZİ İZLƏYİN