Tərkibi:2 yumurta
1 çay stəkanı şəkər
1 çay stəkanı süd
Yarım çay stəkanı yağı
1 paket vanilin
1 paket qabartma tozu
2,5 çay qaşığı un
Krem üçün:2,5 fincan süd
1 qəhvə fincanı şəkər
2 qaşıq un
1,5 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
1 paket vanilin
1 paket çırpılmış qaymaq
Çiyələk sousu üçün:1 stəkan çəkilmiş çiyələk
1 xörək qaşığı tam qarğıdalı nişastası
4-5 xörək qaşığı şəkər
Hazırlanması:Gəlin yumurta və şəkəri çırpaq.
Süd və yağ əlavə edib qarışdırmağa davam edək.
Ələnmiş un, qabartma tozu və vanilli əlavə edib çırpın və yağlanmış tort formasına tökün.
İçəriyə girənə qədər 180 dərəcə qızdırılan sobada bişirin.
Gəlin tortumuz bişərkən kremimizi hazırlayaq.
Südümüzü qazana qoyaq, şəkər, un və nişasta əlavə edib qaynana qədər qarışdırın.
Qaynadıqda vanilin əlavə edin, altını örtün və soyudun, isti olduqda 1 paket çırpılmış qaymaq əlavə edib mikserin köməyi ilə qarışdırın.
Əvvəlcədən hazırladığımız tortu bir az südlə isladaraq kremimizi ortasına qoyaq.
Çiyələk sousu üçün çiyələk sousumuzu qazana qoyaq, nişasta və şəkər əlavə edək, qaynana qədər qarışdırın.
Bir az ilıq olduqdan sonra krem tortumuza tökək.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, paket, şəkər, qaşığı, qarışdırın, xörək, qoyaq, qədər, vanilin, stəkanı, Gəlin, kremimizi, sousu, qazana, qaynana, nişasta, Çiyələk, çiyələk, qarğıdalı, qabartma