Tərkibi:
Kəsmik topları üçün:250 q kəsmik
2 yumurtanın sarısı
50 q şəkər tozu
50 q kokos yonqarı
3 x.q. nişasta
Xəmir üçün:4 yumurta
30 q şəkər tozu
50 q şokolad
2 x.q. un
2 x.q. nişasta
3 x.q. kakao
1 çimdik duz
2 paket vanilli şəkər
bıçağın ucunda qabartma tozu
Hazırlanması:Əvvəlcə kəsmik toplarını hazırlayın. Bunun üçün kəsmiyi şəkər tozu, nişasta, kokos və yumurta sarıları ilə eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın. Bu qarışıqdan kürələr hazırlayın.
Xəmir: yumurta sarılarını ağlarından ayırın. Yumurta sarılarını şəkər tozu və vanillə ağarıncayadək çalın. Əridilmiş şokolad əlavə edib qarışdırın. Un, nişasta, qabartma tozu, kakao, duzu qarışdırıb şokoladlı-yumurtalı qarışığa əlavə edin.
Yumurta ağlarını 30 q şəkər tozu ilə möhkəm çalın. Birinci qarışığa əlavə edin, qaşıqla altını üstünə çevirməklə qarışdırın.
Siniyə perqament döşəyin. Kəsmik toplarını düzün.
Üzərinə şokoladlı xəmiri gəzdirin.
180 dərəcə qızdırılmış sobada 30-40 dəqiqə bişirin.
Üzərinə şokoladlı qlazur çəkin.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, nişasta, yumurta, qarışdırın, əlavə, şokoladlı, toplarını, hazırlayın, qabartma, qarışığa, çalın, Üzərinə, Yumurta, sarılarını, şokolad, Xəmir, kəsmik, kokos, kakao, Kəsmik