Tərkibi:1 banka qatılaşdırılmış süd
100 q şəkər tozu
500 q kəsmik
1 plitə tünd şokolad
müxtəlif meyvələr (kivi, banan, armud, alma - istəyə görə)
Hazırlanması:Qatılaşdırılmış südü, şəkər tozunu, kəsmiyi əvvəlcə qaşıqla qarışdırın. Sonra isə blenderdə eynicinsli kütlə alınanadək çalın. Elə edin ki, lopalar qalmasın. Bu qarışığın yarısını münasib qaba qoyun. Qaşıqla hamarlayın.
Meyvələri yuyub nazik doğrayın, qabdakı kəsmik qarışığının üzərinə düzün. Kəsmik qarışığının yerdə qalanını isə bu qatın üzərinə əlavə edin. Yenə qaşığın köməyilə hamarlayın. Tünd şokolad plitəsini sürtgəcdən keçirib desertin üstünə səpin. Sonra "aysberqi" 5-6 saat soyuducuda saxlayın.
Süfrəyə çayla birlikdə verə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: şokolad, üzərinə, Sonra, kəsmik, qarışığının, hamarlayın, şəkər, qalanını, qatın, qaşığın, yerdə, əlavə, Kəsmik, qabdakı, köməyilə, nazik, düzün, doğrayın, sürtgəcdən, Süfrəyə