• Cemli piroq resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 237 710

Tarix : 10-10-2015, 11:00

Bölmə : Piroq və Kekslər / Foto reseptlər

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
2 ədəd yumurta
1 stəkan şəkər tozu
2 x/q qatıq
200 qr kərə yağı
soda
un
vanil

Hazırlanması:
1. Kərə yağı əridilir.
2. Qab götürülür içinə kərə yağı, qatıq, yumurta, şəkər tozu, soda tökülüb əlnən qarışdırılır.
3. Alınmış qarışığa un, vanil əlavə edilib ələ yapışmayan xəmir hazırlanır.
4. Alınmış xəmirin 1/3 hissəsi soyuducunun dondurucu hissəsinə qoyulub dondurulur.
5. Yerdə qalan xəmir tavaya barmaqlarla yayılıb üzərinə cem vurulur.
6. Soyuducuda dondurulmuş xəmir cemin üzərində sürtgəcdən keçirilir.
7. Əvvəlcədən 190 dərəcədə isidilmiş sobada üzəri biraz qızarana kimi bişirilir.

Qeyd: Mənim tavam kiçik olduğundan yarım pors hazırladım. Verilən ərzaqlar diametri 26 sm-lik tava üçün nəzərdə tutulub.

Cemli piroq resepti - FOTO RESEPT

Cemli piroq resepti - FOTO RESEPT

Cemli piroq resepti - FOTO RESEPT

Cemli piroq resepti - FOTO RESEPT

Cemli piroq resepti - FOTO RESEPT

Cemli piroq resepti - FOTO RESEPT

Cemli piroq resepti - FOTO RESEPT

Cemli piroq resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!
Etiketlər: kərər, xəmir, yumurta, şəkər, vanil, ərzaqlar, Alınmış, qatıq, barmaqlarla, keçirilir, Əvvəlcədən, dərəcədə, sobada, isidilmiş, sürtgəcdən, üzərində, vurulur, dondurulmuş, üzərinə, yayılıb, cemin
BİZİ İZLƏYİN