Tərkibi:3 yumurta
250 ml süd
150 q un
1 çimdik duz
2 x.q. kişmiş (1 x.q. romda isladın)
2 x.q. badam yonqarı
şəkər tozu
kərə yağı
şəkər pudrası
Hazırlanması:Yumurtaların ağını sarısından ayırın.
Yumurta ağlarını möhkəm çalın.
Yumurta sarılarını unla qarışdırın. Südü, romda isladılmış kişmişi, 1 çimdik duz və ağappaq çalınmış yumurta ağlarını əlavə edin.
Kərə yağını tavada əridin, qarışığın hamısını içinə töküb hamarlayın. Alt üzü qızarınca bişirin. Sonra 2, yaxud 4 yerə bölüb çevirin (bütöv də çevirə bilərsiniz).
Şəkər tozu, kərə yağı, badam yonqarı əlavə edin. Hissələrə bölüb 3-5 dəqiqə daim qarışdıraraq bişirin. Sonda şəkər pudrası (darçın da olar) səpin.
Süfrəyə gavalı kompotu, alma mussu, yaxud giləmeyvə cemi ilə verə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, Yumurta, pudrası, bilərsiniz, bölüb, bişirin, yaxud, əlavə, ağlarını, romda, yonqarı, çimdik, badam, yumurta, çevirə, giləmeyvə, qızarınca, bütöv, olsun, Şəkər