• Heyvalı keks resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 17 288

Tarix : 18-06-2016, 22:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Piroq və Kekslər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 6-8


Tərkibi:
2.5 stəkan un
1.5 stəkan şəkər tozu
1 stəkan heyva cemi
1 çay qaşığı yenibahar və darçın qarışığı
1 stəkan süd
100 qr marqarin
1 qabartma tozu
1 yumurta
1 yemək qaşığı quş üzümü
2 xörək qaşığı pudra şəkəri

Hazırlanması:
Şəkər, süd və cemi bir qabda qoyun.
Şəkər əriyincə yumurta, qabartma tozu, darçın-yenibahardan hazırlanmış qarışığa üzümü və unu ələyiyib əlavə edin.
Xəmiri yaxşıca qarışdırıb marqarinlə yağlanılmış keksin üstünə tökün.
Qalan marqarini xəmirin üzərinə parça-parça kəsərək əlavə edin.
Əvvəldən 180 dərəcə isidilmiş sobada 45 dəqiqə bişirin.
Soyuduqdan sonra keksin üzərinə pudra şəkəri səpin.

Nuş olsun!
Etiketlər: stəkan, qaşığı, pudra, qabartma, yumurta, üzərinə, şəkəri, əlavə, keksin, Şəkər, parça, üzümü, darçın, marqarini, üstünə, tökün, Qalan, kəsərək, xəmirin, isidilmiş
BİZİ İZLƏYİN