• Buğdalı keks resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 072

Tarix : 21-06-2016, 16:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Piroq və Kekslər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
2.5 stəkan un
1 stəkan tahin
1.5 stəkan şəkər tozu
1 stəkan süd
1/2 stəkan duru yağ
1 paket qabartma tozu
3 ədəd yumurta

Hazırlanması:
2 xörək qaşığı buğda və 2 xörək qaşığı şəkər tozunu kiçik bir kasada qarışdırın.
Qalan ərzaqı mikserlə pütürsüz olacaq şəkildə qarışdırıb yağlanmış qəlibə tökün.
Buğdalı şəkəri şəkilli olaraq keks xəmirinin üzərinə gəzdirin.
Keks bişdikdən sonra yaranan bu xəttlərdən kəsmək daha asan olacaq.
Keksi soyuq sobaya yerləşdirin.
Orta istiliyə nizamlayıb 20-25 dəqiqə bişirin.
Qeyd: Bu keksi bişirərkən sobanın soyuq olmasına xüsusilə diqqət edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: stəkan, olacaq, qaşığı, xörək, şəkər, soyuq, xəttlərdən, kəsmək, Keksi, sonra, üzərinə, xəmirinin, gəzdirin, bişdikdən, sobaya, yaranan, nizamlayıb, olmasına, sobanın, xüsusilə
BİZİ İZLƏYİN