Tərkibi:1 ədəd limonun suyu və limon qabığının rəndəsi
2 su stəkanı şəkər
1 paket vanil
1 su stəkanı maye yağ
7 çay stəkanı un
3 ədəd yumurta
1 paket qabartma tozu
1 su stəkanı süd
Hazırlanması:İlk olaraq limonlu keksi etməmiz üçün limon suyunu bir kasaya sıxın. Sıxma əməliyyatından sonra isə qabıqlarını rəndələyib yumurtalar və şəkəri bir qab içinə alıb bunları çırpıcıyla qarışana qədər çırpaq. Sonra da limon suyu, süd və maye yağ töküb çırpmağa davam edək. Bunun dərhal arxasından isə vanil, un, qabartma tozu və limon qabığı rəndəsi əlavə yaxşıca qarışana qədər çırpaq. Sonra yağlı keks qəlibi içinə qarışığı tökək və 160°C sobada keksi bişirək.
Nuş olsun!
Etiketlər: limon, şəkər, tökün, əlavə, limonlu, bişirin, dəqiqə, şirəsi, götürün, formaya, qabıq, Yoqurt, Yumurta, Kirşan, Rəndələnmiş, qaynar, Qalan, kirşanını, üzərinə, sousla