Tərkibi:250 qr şəkər tozu
230 qr sadə un
50 qr kərə yağı
3 ədəd yumurta
1.5 stəkan qarağat
200 qr xama
10 qr qabartma tozu
2 qr vanil
3 ç.q su
1 stəkan şəkər pudrası
Hazırlanması:Yumurtanı çalırıq. Daha sonra üzərinə yumuşaldılmış kərə yağı və vanil əlavə edərək çalmağa davam edirik. Un da tökdükdən sonra məhlul halına gələnədək qarışdırırıq.
Qarağatın üzərinə biraz un səpirik. Daha sonra az əvvəl hazırladığımız məhlulu keks qabına yerləşdirir qarağatları da tökməyi unutmuruq. Sobanı yaxşı isidirik, 180 dərəcədə 60 dərəcə bişməyə qoyuruq.
Keksin üzəri üçün şəkər pudrasını su ilə qarışdırırıq, çalışmaq laızmdır ki, suyu çay qaşığı ilə əlavə edilsin.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, sonra, əlavə, qarışdırırıq, üzərinə, vanil, stəkan, isidirik, yaxşı, Sobanı, unutmuruq, tökməyi, qabına, yerləşdirir, qarağatları, dərəcədə, qoyuruq, çalışmaq, laızmdır, qaşığı