Tərkibi:100 q kərə yağı
200 q şəkər tozu
4 yumurta
1 ç.q. vanil esensiyası
150 q un
50 q qarğıdalı nişastası
1 ç.q. qabartma tozu
1 çimdik duz
kakao
Hazırlanması:Yumşaldılmış kərə yağını şəkər tozuyla ağaranadək çalın.
Yumurtaları çəngəllə çalın, vanilli esensiya əlavə edin.
Qarışdıraraq 4-5 dəfəyə yağla şəkər tozuna əlavə edin.
Unu, qarğıdalı nişastası, duz və qabartma tozunu birlikdə ələyin.
Taxta qaşıqla altdan-yuxarıya doğru olmaqla qarışdıraraq 3 dəfəyə unlu qarışığı yumurtalı-yağlı qarışığa əlavə edin.
Xəmiri 2 yerə bölün. Bir hissəsini iki eyni olmayan yerə bölün. Böyük hissəyə 2 x.q. kakao, balaca hissəyə 1/4 x.q. kakao+0,5 x.q. un əlavə edin.
Beləliklə, 3 rəngdə xəmiriniz var: ağ, açıq-qəhvəyi, qəhvəyi.
Formanı yağlayın, un səpin. Ya da perqament döşəyin.
Hər xəmiri ayrıca paketə qoyun.
Bəyaz xəmirlə bir-birinin içində aralı olmaqla 3 çevrə çəkin.
Aralarına tünd xəmirdən çevrələr çəkin. İdeal çevrə çəkməyə çalışmayın, bəbirin xalları da ideal deyil.
Açıq-qəhvəyi xəmirlə tünd xəmirdən olan çevrələri təkrarlayın. Sonra qəhvəyi xəmirlə bunun üstündən daha bir çevrə çəkin (açıq-qəhvəyi rəngli çevrə bununla tam örtülsün).
Ağ xəmirlə bütün səthi qapayın.
İndi isə proseduru bir dəfə də təkrarlayın. Ancaq bu dəfə ağ çevrələr çəkdiyiniz yerə tünd xəmirdən çəvrələr çəkin (aralarını ağ xəmirlə doldurun, qəhvəyi çevrənin üstünə açıq-qəhvəyi xəmir çəkin + üzərinə yenə tünd xəmir). Üzərini bəyaz xəmirlə qapayın.
Əgər tünd rəngli xəmirlərdən qalıbsa, ağ xəmirin üzərində adda-budda xallar qoyun.
180 dərəcə qızdırılmış sobada 40 dəqiqə bişirin.
İki ayrı korj edib (bir dəfə çevrələr çəkməklə) üst-üstə qoymaq da olar. Aralarına krem də çəksəniz, çox dadlı və gözəl görünüşlü tort alınar.
Nuş olsun!
Etiketlər: qəhvəyi, xəmirlə, çəkin, çevrə, əlavə, şəkər, çevrələr, kakao, xəmirdən, təkrarlayın, qapayın, qarğıdalı, rəngli, hissəyə, bölün, xəmir, olmaqla, dəfəyə, qabartma, Aralarına