• Badamlı keks resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12 585

Tarix : 5-01-2017, 14:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Piroq və Kekslər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : Mehriban


Tərkibi:
2yumurta
100qr yumuşaq kərə yağı
0,5stakan şəkər tozu
0,5stakan üyüdülmüş badam
1stakan un
1stakan smetan 15% (çox yağlı olmamalıdır)
1paket qabartma tozu (3çay qaşığı)

Hazırlanması:
1.Yumuşa1 kərə yağını şəkərlə ağaranadək çırpma1(3-4dəq)
2. Yumurtaları bir-bir əlavə etmək,hər dəfə yaxşı çırpmaq ki,yaxşı qarışsınlar.
3.Smetanı əlavə etmək və az müddət çırpmaq.
4. Unu,qabartma tozunu və duzu ələyin içinə tökün və birbaşa çırpılmış məhlulun estünə ələyin.Üyüdülmuş badamı da qatın və qaşıqla bunları ehtiyatlı,asta hərəkətlərlə qarışdırın(artıq mikserdən istifadə etmək olmaz). Keks xəmirini çox qarışdırmaq olmaz,elə ki gördünüz un tam qarışdı, o zaman qarışdıırmağı dayandırın.
Orta qatılıqqda bir xəmir alınmalıdı,nə süzmə kimi qatı,nə ayran kimi duru. Əvvəldən yağlanmış və unlanmış keks qabına tökün,üstünü qaşıqla yayaraq düzəldin. Əvvəlcədən 170t isidilmiş sobada 40-45dəq bişirin.Vaxdından çox saxlamayın,keks "boğar quru və "boğan" alınar.

Nuş olsun!
Etiketlər: etmək, ələyin, tökün, əlavə, yaxşı, çırpmaq, qaşıqla, qabartma, olmaz, 1stakan, 5stakan, xəmir, istifadə, alınmalıdı, süzmə, mikserdən, xəmirini, qatılıqqda, gördünüz, qarışdırmaq
BİZİ İZLƏYİN