Tərkibi:120 qram kərə yağı
100 qram tünd şokolad
150 qram şəkər
4 yumurta
150 qram un
300 qram yumşaq xama
1 çay q. qabartma tozu
1 çay q. vanil
1 çimdik duz
400 qram dondurulmuş albalı
Hazırlanması:Şokoladı əllə xırda hissələrə bölün və yağ ilə su vannasında odda əridin.
2 yumurta 50 qram şəkərlə mikserlə çalın, duz və vanil əlavə edin.
Bu qarışıqları birləşdirin və qabartma tozunu ilə qarışdırılmış unu əlavə edin.
Mikserlə aşağı sürətlə çalın.
Xəmiriniz hazırdır.
Soba qabını (yanları hündür olmalıdır, təxminən diametri 15 sm) yağlayın.
Xəmirin 1/3 hissəsini qaba töküb hamarlayın.
Xamalı qarışığın yarısını xəmirin üstünə tökün və tumu təmizlənmiş albalının yarısını üstünə əlavə edin.
Bu prosesi təkrarlayın.
Üst qatda xəmir olmalıdır.
Əvvəlcədən isdilmiş 180 dərəcəli sobada 40-50 dəqiqə bişirin.
Hazır olub-olmadığını taxta çöp ilə yoxlayın.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, üstünə, yarısını, çalın, vanil, olmalıdır, yumurta, qabartma, tökün, təmizlənmiş, albalının, xəmirin, Xamalı, hissəsini, Xəmirin, töküb, hamarlayın, prosesi, qarışığın, təkrarlayın