Tərkibi:400 qram şəkər
1 kq alma
200 qram kərə yağı
5 yumurta
2 çay q. qabartma tozu
650 qram un
500 qram xama
Hazırlanması:Kərə yağı 200 qram şəkər və yumurtaları qarışdırın.
Qabartma tozunu una qatıb qarışığa əlavə edin.
Almaları yuyun, qabığını təmizləyin və tumlarını çıxardın.
Nazik dilimlər formasında doğrayın.
Soba qabını yağlayın və ya yağlı kağız qoyun.
Xəmirin 2/3 hissəsəini qaba yayın.
Üzərinə almaları düzün.
Qalan xəmirdən hörüklər düzəldib piroqun üstünə düzün.
Əvvəlcədən isdilmiş 180 dərəcəli sobada 30-35 dəqiqə bişirin.
Krem hazırlamaq üçün xamanı 200 qram şəkər ilə çalın.
Piroq bişdikdə isti-isti üstünə krem tökün.
Soyuduqdan sonra hissələrə bölə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, düzün, üstünə, piroqun, Əvvəlcədən, isdilmiş, düzəldib, xəmirdən, Üzərinə, almaları, Qalan, dərəcəli, hörüklər, sobada, Soyuduqdan, tökün, sonra, hissələrə, bilərsiniz, bişdikdə