• Ballı almalı piroq resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 584

Tarix : 26-08-2017, 18:00

Bölmə : Piroq və Kekslər / Meyvəli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
200 qram un
100 qram kərə yağı
Bir çimdik duz
1 ədəd limon
3 ədəd alma
200 qram bal
3 yumurta
1 çimdik darçın
1xörək q. araxis

Hazırlanması:
Un, kərə yağı və duzu qarışdırın və ovulan xəmir hazırlayın.
Üstünü ötrün və 1 saat sotyuducuda saxlayın.
Lomonun qabığını təmizləyin, sürtgəcdən keçirin və şirəsini çıxardıb qarışdırın.
Üzərinə 3 yumurta, darçın, 1 xörək q. un əlavə edin və qarışdırın.
Balı da bu qarışığa qatıb qarışdırın.
Sonra arada bir qarışdırmaq şərti ilə 20 dəqiqə kənara qoyun.
Soba qabını yağlayın.
Xəmiri 2-4mm qalınlığında yayıb qaba elə yerləşdirin ki, divarları da tutulsun.
Bir neçə yerdən çəngəl ilə deşin.
Almaları yuyun, qabıqlarını və tumunu təmizləyin və dilim formasında doğrayın.
Xəmirin üstünə sıx formada düzün.
Əvvəlcədən isidilmiş 200 dərəcəli obada 15 dəqiqə bişirin.
Sobadan çıxartmamaq şərti ilə ballı qarışığı almaların üstünə tökün.
Sobanın istiliyin 160 dərəcəyə endirib 30 dəqiqə də bişirin.
10 dəqiqə bişməyinə qalmış araxisləri üstünə səpin.

Nuş olsun!
Etiketlər: qarışdırın, dəqiqə, üstünə, təmizləyin, şərti, çimdik, bişirin, darçın, yumurta, formasında, doğrayın, Xəmirin, formada, araxisləri, dilim, tumunu, deşin, çəngəl, Almaları, səpin
BİZİ İZLƏYİN